Σύρος

Σύρος, η νύμφη του Αιγαίου. Νησί ιδανικό για μια ολιγοήμερη απόδραση από την καθημερινότητα και την ρουτίνα των μεγαλουπόλεων. Αυτό λόγω της μικρής απόστασης από το λιμάνι του Πειραιά μόλις 80 ναυτικά μίλια και 60 μίλια από την Ραφήνα. Δύο ώρες και τριάντα λεπτά ταξίδι με τα σύγχρονα πλοία της ακτοπλοΐας αρκούν για να αντικρίσετε την Αρχόντισσα των Κυκλάδων. Το λιμάνι της Σύρου είναι το κέντρο σύνδεσης με τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.

Με την πρώτη ματιά στην Ερμούπολη θα σας γοητεύσει η αρχιτεκτονική της. Το Δημαρχείο, ο Άγιος Νικόλαος Πολιούχος του νησιού, το θέατρο Απόλλων μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου είναι έντονα δείγματα του πολιτισμού και της ιστορίας της Σύρου.

Μια βόλτα στην Άνω Σύρο πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά από τους Βενετούς στο λόφο του Αγίου Γεωργίου (Σαν Τζώρτζη), θα σας μαγεύσουν τα αμέτρητα σκαλοπάτια, τα στενά σοκάκια, τα μικρά σπιτάκια και η καλοσυνάτη συμπεριφορά των κατοίκων της(φραγκοσυριανών). Εδώ έζησε ο αρχαίος φιλόσοφος Φερεκύδης και ο γνωστός σε όλους ρεμπέτης Μάρκος Βαμβακάρης.

Αζόλιμνος, Βάρη, Μέγα Γυαλός, Ποσειδωνία(Ντελαγγράτσια), Φοίνικας, Γαλησσάς, Κίνι είναι τα χωριά που θα εντυπωσιαστείτε με τις οργανωμένες παραλίες και τα καταγάλανα νερά. Επισκοπείο και Χρούσσα είναι τα ορεινά χωριά κατάμεστα από πεύκα.

Τέλος μια βόλτα στο βορινότερο μέρος του νησιού την Απάνω Μεριά, Χαλανδριανή, Μύτακας, Παπούρι, Σπηλιά του Φερεκύδη για να απολαύσετε την ήρεμη φύση με θέα το απέραντο γαλάζιο.